Home Behandelingen Contact

 

Voetbehandeling voor reumapatiënten
Reumatische ziekten komen heel veel voor, vooral bij oudere leeftijdsgroepen. Bij veel reumatische aandoeningen zijn de voeten betrokken. Veel voorkomende problemen bij reumapatiënten zijn gewrichtsontstekingen, slijtage aan de gewrichten en standsveranderingen aan de voeten. Hierdoor kan er overmatig eelt ontstaan met pijnlijke likdoorns.
Door reumatische aandoeningen worden vaten, zenuwen en botten aangetast die de nagels kunnen beïnvloeden. Door standsveranderingen van de tenen en voet kunnen er diverse nagelproblemen voorkomen. De nagelplaat kan van vorm veranderen, er kunnen verdikte nagels ontstaan, eeltvorming onder de nagels en brokkelige nagels.

Wat kan de medische pedicure voor u betekenen?
De medische pedicure is speciaal opgeleid voor het behandelen van reumapatiënten. Overmatig eelt en likdoorns worden verwijderd. Indien nodig kunnen deze plekken tijdelijk drukvrij gelegd worden om deze locatie te ontlasten. Om druk op de nagel in schoeisel te verkleinen zorgt de medische pedicure dat de nagels niet te lang of te dik zijn, om eelt of bloedingen onder de nagel te voorkomen.
Voor de behandeling wordt er een uitgebreide anamnese uitgevoerd en een bijpassend behandelplan opgemaakt.  Indien nodig wordt u doorverwezen naar de huisarts.
De voetbehandeling bij een medische pedicure kunt u gedeeltelijk of geheel terugvorderen bij uw verzekeraar.